+421 940 124 026
8:30 - 16:00 (Pondělí - Pátek)
Hlavní stránka > Vitamíny > Liposomal Vitamin C 1000
Osavi

Liposomal Vitamin C 1000

Doplněk stravy ve formě tvrdé kapsle obsahující lipozomální vitamin C (Liposovit -C). Lipozomální forma je šetrná k žaludku a lépe... Zobrazit více
Hodnocení: 0,0 (0 hodnocení)
Kategórie: Vitamíny
Balení: 120 cps
Skladem 12 ksNovinka
Všechno skladem
Doprava zdarma nad 3000 CZK
Expedujeme do 24 hodin
Dárek ku každé objednávce

Cenník

Balení Na sklade Expirace Vaše cena Koupit
120 cps12 ks31.1.2028570,70 CZK
 
570,70 CZK
 

Doplněk stravy ve formě tvrdé kapsle obsahující lipozomální vitamin C (Liposovit -C). Lipozomální forma je šetrná k žaludku a lépe se vstřebává do organismu.

Konzumace vitaminu C je jedním z pilířů péče o imunitu, syntézu kolagenu nezbytného pro zdraví kůže, vlasů, nehtů, kostí, zubů, svalů, cév a podporu každé buňky vašeho těla proti škodlivým účinkům volných radikálů. Vitamín C patří mezi exogenní látky, tedy takové, které musíme tělu dodat z potravy, protože si je samo nedokáže vyrobit.

Vitamín C se podílí na mnoha důležitých procesech v těle. Pomáhá udržovat správnou funkci imunitního systému a chrání buňky před oxidativním stresem [1]. Díky svým silným antioxidačním a redukčním vlastnostem chrání buňky, včetně buněk imunitního systému, před reaktivními formami kyslíku (ROS), a tím podporuje imunitní funkce [2]. Vitamin C také pomáhá při správné tvorbě kolagenu, který zajišťuje správnou funkci cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů [3]. Přítomnost tohoto vitaminu je také nezbytná pro správný energetický metabolismus [4]. Vitamin C pomáhá při správném fungování nervového systému, udržování správných psychických funkcí a přispívá ke snížení únavy [5]. Tím, že působí jako kofaktor, zvyšuje vstřebávání železa, což je důležité zejména u lidí užívajících rostlinnou stravu, protože nehemové železo z rostlinných zdrojů se vyznačuje nižší účinností vstřebávání ve srovnání s železem ze zvířat [6].

Vitamín C se nachází především v ovoci a zelenině, přičemž jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C jsou: šípky, černý rybíz, červená paprika a petržel. Tepelné zpracování, tj. blanšírování, dlouhé vaření, může způsobit značné ztráty vitaminu C, proto je nejlepší dodávat ho z neupravených nebo málo upravených produktů [7]. Potřeba vitaminu C závisí na pohlaví, věku a fyziologickém stavu. Kromě chorobných faktorů se potřeba zvyšuje u lidí žijících ve stresu a také u fyzicky aktivních lidí [8].

Pokud chcete doplnit svou stravu, sáhněte po našem doplňku stravy obsahujícím Liposovit-C, vitamin C uzavřený v liposomech. Tato nejmodernější technologie podávání zvyšuje stabilitu vitaminu a chrání žaludek. Díky použití obalu z lipidů, stejných jako ty, které tvoří buněčné membrány, usnadňuje průnik do buněk těla a vstřebávání [9]. Každá kapsle obsahuje 500 mg vitaminu C. Doporučená denní dávka (2 kapsle) poskytuje 1000 mg vitaminu C ve formě kyseliny L-askorbové.

Proč by někomu prospělo doplnění lipozomálního vitaminu C 1000 mg?
- Vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému a k ochraně buněk před oxidativním stresem.
- Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže, zubů.
- Vitamin C přispívá k normální funkci nervové soustavy, psychické činnosti a ke snížení míry únavy a vyčerpání.
- Vitamin C přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a zvyšuje vstřebávání železa.

Co je na kapslích Liposomální vitamin C 1000 mg zvláštního?
- Liposomální forma vitaminu C, která je biologicky dostupnější díky liposomům chránícím vitamin C před trávicími enzymy, oxidací a usnadňující vstřebávání do buněk.
- Suchá forma liposomální technologie (prášek uzavřený v kapsli).
- Snadné užívání.
- Stačí dvě kapsle denně.
- Vhodné pro vegetariány a vegany.
- Bez lepku, bez laktózy, bez sóji, bez GMO.

Nové ekologické a zodpovědné balení
S ohledem na životní prostředí a kvalitu postupně zavádíme nová balení. Místo dříve používaného BioPETu nyní používáme lahve z rPETu (50 % recyklovaného plastu) a standardního PETu - oba jsou plně recyklovatelné. Během přechodného období můžete dostávat výrobky v různých variantách obalů, vždy však zajistíme jejich vysokou kvalitu a bezpečnost.

Děkujeme vám za pochopení a za to, že nám pomáháte společně pečovat o naši planetu!

[1] Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function (Vitamin C a imunitní funkce). Nutrients, 9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211
[2] Kawashima, A. et al. (2015). Vitamin C indukuje snížení oxidačního stresu a paradoxně stimuluje expresi apoptotických genů v extravilánových trofoblastech odvozených z tkáně prvního trimestru. Reproductive sciences (Thousand Oaks, Kalifornie), 22(7), 783-790. https://doi.org/10.1177/1933719114561561
[3] DePhillipo, N. N. et al. (2018). Účinnost suplementace vitaminu C na syntézu kolagenu a oxidační stres po poranění pohybového aparátu: N.: A Systematic Review (Systematický přehled). Orthopaedic journal of sports medicine, 6(10), 2325967118804544. https://doi.org/10.1177/2325967118804544
[4] Abdullah, M., Jamil, RT., Attia, FN. Vitamin C (kyselina askorbová) [aktualizováno 2022, 8. května]. In: Zprávy o životě a zdraví v České republice: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2022 leden-. Pobrano z: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK499877/
[5] May, J. M. (2012). Transport vitaminu C a jeho úloha v centrálním nervovém systému. Sub-cellular biochemistry, 56, 85-103. https://doi.org/10.1007/978-94-007-2199-9_6
[6] Hallberg, L., Brune, M., & Rossander, L. (1989). The role of vitamin C in iron absorption (Úloha vitaminu C při vstřebávání železa). International journal for vitamin and nutrition research. Supplement = Internationale Zeitschrift fur Vitamin- und Ernahrungsforschung. Supplement, 30, 103-108.
[7] Lee, S. et al. (2017). Effect of different cooking methods on the content of vitamins and true retention in selected vegetables [Vliv různých způsobů vaření na obsah vitaminů a jejich skutečné uchování ve vybraných druzích zeleniny]. Food science and biotechnology, 27(2), 333-342. https://doi.org/10.1007/s10068-017-0281-1
[8] Jarosz, M. et al. (2020). Normy żywienia dla populacji Polski i ich zastosowanie. Warszawa: Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny.
[9] Gopi, S., & Balakrishnan, P. (2021). Hodnocení a klinické srovnávací studie lipozomální a nelipozomální kyseliny askorbové (vitaminu C) a jejich zvýšené biologické dostupnosti. Journal of liposome research, 31(4), 356-364. https://doi.org/10.1080/08982104.2020.1820521



Podobné produkty