Balení | Na sklade | Expirace | Vaše cena | Koupit | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
120 cps | 12 ks | 31.1.2028 | 570,70 CZK | ||||||
570,70 CZK |
Doplněk stravy ve formě tvrdé kapsle obsahující lipozomální vitamin C (Liposovit -C). Lipozomální forma je šetrná k žaludku a lépe se vstřebává do organismu.
Konzumace vitaminu C je jedním z pilířů péče o imunitu, syntézu kolagenu nezbytného pro zdraví kůže, vlasů, nehtů, kostí, zubů, svalů, cév a podporu každé buňky vašeho těla proti škodlivým účinkům volných radikálů. Vitamín C patří mezi exogenní látky, tedy takové, které musíme tělu dodat z potravy, protože si je samo nedokáže vyrobit.
Vitamín C se podílí na mnoha důležitých procesech v těle. Pomáhá udržovat správnou funkci imunitního systému a chrání buňky před oxidativním stresem [1]. Díky svým silným antioxidačním a redukčním vlastnostem chrání buňky, včetně buněk imunitního systému, před reaktivními formami kyslíku (ROS), a tím podporuje imunitní funkce [2]. Vitamin C také pomáhá při správné tvorbě kolagenu, který zajišťuje správnou funkci cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů [3]. Přítomnost tohoto vitaminu je také nezbytná pro správný energetický metabolismus [4]. Vitamin C pomáhá při správném fungování nervového systému, udržování správných psychických funkcí a přispívá ke snížení únavy [5]. Tím, že působí jako kofaktor, zvyšuje vstřebávání železa, což je důležité zejména u lidí užívajících rostlinnou stravu, protože nehemové železo z rostlinných zdrojů se vyznačuje nižší účinností vstřebávání ve srovnání s železem ze zvířat [6].
Vitamín C se nachází především v ovoci a zelenině, přičemž jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C jsou: šípky, černý rybíz, červená paprika a petržel. Tepelné zpracování, tj. blanšírování, dlouhé vaření, může způsobit značné ztráty vitaminu C, proto je nejlepší dodávat ho z neupravených nebo málo upravených produktů [7]. Potřeba vitaminu C závisí na pohlaví, věku a fyziologickém stavu. Kromě chorobných faktorů se potřeba zvyšuje u lidí žijících ve stresu a také u fyzicky aktivních lidí [8].
Pokud chcete doplnit svou stravu, sáhněte po našem doplňku stravy obsahujícím Liposovit-C, vitamin C uzavřený v liposomech. Tato nejmodernější technologie podávání zvyšuje stabilitu vitaminu a chrání žaludek. Díky použití obalu z lipidů, stejných jako ty, které tvoří buněčné membrány, usnadňuje průnik do buněk těla a vstřebávání [9]. Každá kapsle obsahuje 500 mg vitaminu C. Doporučená denní dávka (2 kapsle) poskytuje 1000 mg vitaminu C ve formě kyseliny L-askorbové.
Proč by někomu prospělo doplnění lipozomálního vitaminu C 1000 mg?
- Vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému a k ochraně buněk před oxidativním stresem.
- Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže, zubů.
- Vitamin C přispívá k normální funkci nervové soustavy, psychické činnosti a ke snížení míry únavy a vyčerpání.
- Vitamin C přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a zvyšuje vstřebávání železa.
Co je na kapslích Liposomální vitamin C 1000 mg zvláštního?
- Liposomální forma vitaminu C, která je biologicky dostupnější díky liposomům chránícím vitamin C před trávicími enzymy, oxidací a usnadňující vstřebávání do buněk.
- Suchá forma liposomální technologie (prášek uzavřený v kapsli).
- Snadné užívání.
- Stačí dvě kapsle denně.
- Vhodné pro vegetariány a vegany.
- Bez lepku, bez laktózy, bez sóji, bez GMO.
Nové ekologické a zodpovědné balení
S ohledem na životní prostředí a kvalitu postupně zavádíme nová balení. Místo dříve používaného BioPETu nyní používáme lahve z rPETu (50 % recyklovaného plastu) a standardního PETu - oba jsou plně recyklovatelné. Během přechodného období můžete dostávat výrobky v různých variantách obalů, vždy však zajistíme jejich vysokou kvalitu a bezpečnost.
Děkujeme vám za pochopení a za to, že nám pomáháte společně pečovat o naši planetu!
[1] Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function (Vitamin C a imunitní funkce). Nutrients, 9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211
[2] Kawashima, A. et al. (2015). Vitamin C indukuje snížení oxidačního stresu a paradoxně stimuluje expresi apoptotických genů v extravilánových trofoblastech odvozených z tkáně prvního trimestru. Reproductive sciences (Thousand Oaks, Kalifornie), 22(7), 783-790. https://doi.org/10.1177/1933719114561561
[3] DePhillipo, N. N. et al. (2018). Účinnost suplementace vitaminu C na syntézu kolagenu a oxidační stres po poranění pohybového aparátu: N.: A Systematic Review (Systematický přehled). Orthopaedic journal of sports medicine, 6(10), 2325967118804544. https://doi.org/10.1177/2325967118804544
[4] Abdullah, M., Jamil, RT., Attia, FN. Vitamin C (kyselina askorbová) [aktualizováno 2022, 8. května]. In: Zprávy o životě a zdraví v České republice: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2022 leden-. Pobrano z: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK499877/
[5] May, J. M. (2012). Transport vitaminu C a jeho úloha v centrálním nervovém systému. Sub-cellular biochemistry, 56, 85-103. https://doi.org/10.1007/978-94-007-2199-9_6
[6] Hallberg, L., Brune, M., & Rossander, L. (1989). The role of vitamin C in iron absorption (Úloha vitaminu C při vstřebávání železa). International journal for vitamin and nutrition research. Supplement = Internationale Zeitschrift fur Vitamin- und Ernahrungsforschung. Supplement, 30, 103-108.
[7] Lee, S. et al. (2017). Effect of different cooking methods on the content of vitamins and true retention in selected vegetables [Vliv různých způsobů vaření na obsah vitaminů a jejich skutečné uchování ve vybraných druzích zeleniny]. Food science and biotechnology, 27(2), 333-342. https://doi.org/10.1007/s10068-017-0281-1
[8] Jarosz, M. et al. (2020). Normy żywienia dla populacji Polski i ich zastosowanie. Warszawa: Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny.
[9] Gopi, S., & Balakrishnan, P. (2021). Hodnocení a klinické srovnávací studie lipozomální a nelipozomální kyseliny askorbové (vitaminu C) a jejich zvýšené biologické dostupnosti. Journal of liposome research, 31(4), 356-364. https://doi.org/10.1080/08982104.2020.1820521